آشنایی با برخی از امکانات خانه های هوشمند (بخش اول)
آشنایی با برخی از امکانات خانه های هوشمند (بخش اول)

آشنایی با برخی از امکانات خانه های هوشمند (بخش اول)، خانه هوشمند چه ویژگی دارد؟ ممکن است نمونه‌اش را بیشتر در فیلم‌های هالیوودی دیده باشیم. اما عجیب نیست اگر خانه شما مانند موبایل یا کامپیوترتان عمل کند. مثلا بتواند دما را متناسب با نیاز اهل خانه تنظیم کند. کنترل نور را بر اساس ساعات روز تغییر دهد و تهویه هوا را برای شما مناسب سازی کند. هوشمندسازی منزل البته کاری پرهزینه است. هزینه‌ای که می‌تواند رفاه اهل خانه را تضمین کند و شما به صورت کنترل از راه دور همه چیز تحت کنترل شما است.

کنترل نور (روشن و خاموش کردن از راه دور)

روشنایی و نورپردازی یکی از مهم‌ترین اجزای خانه است. بعنوان مثال مردم بیشتر وقت خود در هنگام شب را در خانه صرف می‌کنند و می‌توانند هنگامی که هوا تاریک می‌شود وضعیت نور را برای یک ساعت خاص نیز تنظیم کنند. بنابراین، روشنایی مناسب با حال و هوا و وضعیت، یک جزو مهم از رضایت در خانه‌ی ماست. با کنترل و هوشمندسازی نور می‌توانید صحنه‌های نوری زیبا را افزایش داده و به سرعت یک فضای بی‌بدیل در خانه هوشمند خود ایجاد کنید.

سنسور شدت نور لامپ‌ها را تنها زمانی که شدت نور در یک اتاق خاص کم است، تغییر می‌دهند. اگر لامپ‌هایی در باغ خانه هوشمند شما نصب شده است می‌توانید صحنه‌های نور مختلف برای مناسبت‌های مختلف را ایجاد کنید و از آن لذت ببرید. پیاده‌سازی کنترل از راه دور رادیویی این لامپ‌ها ارزشمند است و فرد می‌تواند این کنترل از راه دور را بدون نیاز به رفتن خانه در هر زمان، با خود حمل کند. کنترل نور خارج از ساختمان از طریق کنسول‌ها، آشکارسازهای حرکت و کنترل از راه دور رادیویی انجام می‌شود.

کنترل دما، تهویه و رطوبت هوا

به لطف استفاده از سیستم‌های هوشمندسازی منازل می‌توان از نصب و راه‌اندازی سیستم گرمایشی و سرمایشی استفاده‌ای بهینه کرد که به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک زیادی می‌کند. مصرف انرژی در حداقل سطح مورد نیاز حداکثر راحتی را فراهم می‌کند. کنترل هوشمند این امکان را فراهم آورده است که هر اتاق، دمای خاص خود را فارغ از شرایط جوی خارجی داشته باشند.

تنظیم دمای اتاق‌های مختلف موجب افزایش راحتی شده و به سلامت خانواده کمک می‌کند. وقتی که همه‌ ساختمان را ترک کنند دمای کل خانه هوشمند چند درجه کاهش می‌یابد. کاهش خودکار دما هنگام شب و در اتاق‌های خالی نیز به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند. تهویه‌ی هوا تنها زمانی که کسی در خانه است روشن می‌شود تا میزان اتلاف گرما و سرمای هوا کنترل گردد. گرمای هوا به وسیله‌ی شومینه در سراسر خانه از طریق کانال‌ها توزیع شده است.