آشنایی با انواع روش های برش آهن (بخش دوم)، اگر کماکان علاقه مند هستید بدانید که چه روش های دیگری برای برش آهن وجود دارد، ما در این مقاله به بررسی سایر روش های برش آهن پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
روش های برش آهن
لیزر
این روزها برش ورق آهن به وسیله لیزر روشی نسبتا رایج است که با تمرکز پرتو لیزر و گرمای حاصله در یک ناحیه بسیار باریک انجام میشود. برش لیزری یک روش خودکار و بدون تماس است. به همین دلیل میزان سایش ورق در این روش به سمت صفر میل میکند. این روش برای برش ورقهایی با ضخامت 25-10 میلی متر استفاده میشود. از مزایای برش لیزر میتوان به سهولت اجرا، دقت بالا، امکان برش منحنی شکل و عدم ایجاد آلودگی صوتی اشاره کرد.
با این حال، برای ورقهای با ضخامت بالا، این روش سرعت کندی دارد و باعث افزایش قیمت ورق میشود. برش لیزری را میتوان به دو دسته CO2 و فیبری تقسیم کرد. لیزر CO2 برای ورقهای آلومینیومی، برنجی و مسی مناسب است. اما از لیزرهای فیبری جهت برش ورقهای نازک مانند استیل استفاده میشود
واتر جت
در برش آهن با واتر جت از فشار 6000 پوند در هر اینچ از مخلوط آب و سنگهای ساینده جهت برش استفاده میشود. از آنجایی که این روش تنش حرارتی ندارد، کیفیت آن از برش لیزری بالاتر بوده و ورق به هیچ عنوان تغییر شکل نمیدهد. در این روش محدودیتی برای جنس ورق و ضخامت آن وجود ندارد، به طوری که مثلا میتوان ورق گالوانیزه را نیز با واتر جت برش داد. اما هزینه بالای پمپهای تقویتکننده و امکانات جانبی از جمله مهمترین معایب این روش محسوب میشوند.
فرز
روش برش اهن با سنگ فرز یکی از قدیمیترین راههای برش به حساب میآید. در این روش، برش آهن توسط دستگاهی به نام فرز صورت میگیرد. در دستگاه فرز قطعهای به نام اسپیندل وجود دارد که وظیفه تثبیت دستگاه و چرخش بر عهده این قطعه است. فرزکاری را میتوان به صورت دستی یا خودکار انجام داد. این روش دقت بالایی دارد و برای برش ورقهای گالوانیزه، آلومینیوم، فولاد و غیرآهنی به کار میرود.
هوا برش
در این روش، سوخت از یک نازل و اکسیژن از نازل دیگر آزاد میشود. با تولید گرما و ترکیب این دو، ورق فلزی در اکسیژن میسوزد و برش میخورد. برش آهن با هوا برش، عمدتا برای ورقهای فولادی استفاده میشود. ورق هایی که با این روش برشکاری شدهاند از کیفیت سطح بالایی برخوردارند و لبهی آنها صاف است. هوا برش برای ورقهایی با ضخامت 2000-10 میلیمتر مورد استفاده قرار میگیرد. اما در موارد خاص ورقهایی با ضخامت 300-6 میلیمتر نیز به این صورت بریده میشوند.
پلاسما
پلاسما معمولا برای برش ورقهای فولادی کم کربن به کار میرود. فرآیند برش در روش پلاسما با دمیدن گاز نجیب و هوای فشرده انجام میشود. قوس الکتریکی حاصل، گاز را به پلاسما تبدیل کرده و آهن را قطع میکند. برای برش ورقهایی با ضخامت 1-30 میلیمتر از برش پلاسما استفاده میشود. البته در موارد خاص میتوان آن را برای ورقهایی با ضخامت 160-0.5 میلیمتر نیز استفاده کرد.